Når du skal besøge en familie i Georgien

Hej,

Da jeg var i Georgien var jeg så heldig at få lov til at besøge en georgisk familie og det var en kæmpe oplevelse. Georgiens kultur er meget anderledes fra vores og derfor vil et familiebesøg også være meget anderledes, end når man besøger en familie i Danmark. Jeg vil guide dig til hvad du skal og ikke skal gøre, når du skal besøge en georgisk familie.

  1. Hvis de ikke beder dig om det, så skal du ikke tage dine sko af, de går slet ikke så meget op i det som vi gør i Danmark.
  2. Når du giver dem en gave (hvilket er god skik at gøre) skal du ikke forvente at de åbner den imens du er til stede. De vil sige pænt tak, lægge den væk og åbne den når du er taget afsted. De gør dette fordi de ikke vil tabe ansigt, da det betyder meget for dem.
  3. Du vil få tilbudt rigtig meget mad og du bør smage lidt på det hele. Jeg vil specielt fremhæve deres ostebrød (som de kalder for ‘deres’ pizza) og dumplings. Det er to specialiteter fra Georgien, som er værd at smage på.
  4. Mange familier i Georgien laver deres egen vin og hvis du får tilbudt noget, skal du helt klart også smage på det. Derudover er det en god idé at deltage aktivt i deres ’skål’, som de kalder Gaumarjos. Det er en tradition, de går meget op i.
  5. Slap af og vær til stede. Georgierne er meget gæstfrie og de vil gøre rigtig meget for at du føler dig godt tilpas, så nyd dit besøg og spørg ind hvis der er noget du er i tvivl om.
  6. Forvent ikke at de kan engelsk. De fleste af de unge kan sagtens tale engelsk, mens den ældre del af befolkningen ikke behersker sproget særligt godt.

Georgierne er som sagt meget gæstfrie og du skal være glad hvis du får mulighed for at besøge dem, fordi du får mulighed for at opleve en meget anderledes kultur på nærmeste hold. De vil være rigtig søde ved dig, så sug alt til dig og nyd at du kan opleve en dag med en meget gæstfri familie. Til sidst skal jeg sige at alle familier er forskellige, så jeg kan selvfølgelig ikke vide om dit besøg vil blive lige så godt som mit, men det er en generel ting at de er meget gæstfrie, så jeg tror at du også vil kunne få en fantastisk oplevelse.

Signe Anett

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*