Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi

På vores rejse til Dubai, ville vi gerne til Abu Dhabi. Vi vidste ikke rigtig hvad vi ville i Abu Dhabi, men vi blev hurtigt enige om at bruge dagen på at se Den Store Moske. Det var et godt valg!

Moskeen er den største i UAE og den ottende største i verden. Det er en fantastisk bygning, der kan rumme 40.000 bedende.

Det er gratis for turister at besøge moskeen, men man skal være tildækket og kvinder skal også have tildækket deres hår. Det er heller ikke tilladt at have stramt tøj på i moskeen. Har man ikke taget passende tøj med på sin rejse, er der mulighed for at låne en kjole der opfylder alle kravene. Det kan hurtigt blive en varm fornøjelse, så tjek vejrudsigten og vælg en dag, hvor det måske er overskyet. Jeg havde et tyndt tørklæde med, som jeg brugte som hovedbeklædning. Det er en god idé at have sådan et med, hvis du besøger UAE, så du altid kan dække dig til, hvis det skulle blive nødvendigt.

Vi brugte omkring 3 timer i selve moskéen og hvis du besøger den, så husk også at gå ind i selve moskéen. Den er også meget smuk indefra!

Sådan kommer du fra Dubai til Abu Dhabi 

Du tager bussen fra Al Ghubaiba Station og busturen tager cirka 2 timer. Billetprisen er på cirka 100,- tur/retur og pengene skal ind på dit NOL kort. Det er det samme kort, som du bruger i busserne og metroen i Dubai, så det har du sikkert i forvejen. Har du ikke kortet, koster det kun omkring 12 kroner. Du kan nemt få lavet kortet på busstationen.

Når du skal fra busstationen til selve moskéen er det nemmest at tage en taxa. Taxaerne i Abu Dhabi er langt billigere end i Dubai, fordi der ikke er startgebyr, så det bliver ikke særlig mange penge, selvom afstanden er lidt stor. Taxaturen tog omkring 15 minutter.

Jeg vil til hver en tid anbefale at tage en dag ud af kalenderen, for at besøge Abu Dhabi og Den Store Moské! Det er et helt fantastisk bygningsværk, som er en oplevelse værd.

Den store moské

Den store moske

Abu Dhabi

1 Trackback / Pingback

  1. Guide til Dubais bydele - Signe Anett

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*