Flystrømper

Hvad er flystrømper? 

Flystrømper eller rejsestrømper som de også kaldes, er støttestrømper, der er designet specielt for rejsende. De er gode at bruge på lange flyrejser over 4 timer, men kan også bruges på lange bil- og togrejser.

Når man sidder ned i mange timer, bliver blodet i benene ikke cirkuleret ordenligt rundt og det giver risiko for blodpropper og det er derfor, man skal bruge flystrømper. De hjælper til at forhindre dette, da de giver ekstra kompression til benet.

Forskellen for flystrømper og almindelige støttestrømper er at flystrømper er af tyndere materiale, så de ikke er særligt varme. Det gør at de godt kan bruges, selvom man rejser til og fra varme lande. Når man har haft dem på i et stykke tid, synes jeg ikke rigtig at man bemærker dem, når de er så tynde i stoffet. Det handler bare om at have dem i den rigtige størrelse. Når man skal købe flystrømper er benstørrelsen vigtigere end fodstørrelsen. Inde på Butik21.dk kan du læse meget mere om hvordan du finder den rigtige størrelse og hvor meget støtte du skal bruge, da det afhænger af om du bruger støttestrømper normalt. Der findes mange forskellige slags flystrømper, både nogen meget tynde, lidt tykkere osv.

For at forhindre blodpropper på den lange flyrejse er det vigtigt at drikke vand og samtidig bevæge benene ofte. Jeg rejser mig for det meste op hver 3. time. Der hvor jeg synes at støttestrømper er vigtige, er når jeg gerne vil sove i flyet, hvilket jeg for det meste gør, når jeg flyver langt.

Mine flystrømper er dem her fra JOBST, som jeg er rigtig glad for. De er sorte, så jeg kan bruge dem til alt og de ser fine ud, selvom jeg normalt ikke er til knæstrømper. Jeg bruger dem normalt under bukser, hvilket man sagtens kan, fordi de er ret tynde i stoffet. Jeg er blevet glad for dem og bruger dem hver gang jeg skal rejse i over 4 timer om det er med tog, bus eller fly. Jeg vil klart anbefale at få fat i et par flystrømper, hvis du står og skal ud og rejse.

19458354_10209100610501412_2131385485_n

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*