Guide til Dubais bydele

I Dubai finder du forskellige kvarterer og det kan være en god idé, at finde ud af hvor du vil bo, inden du bestiller din rejse. Nederst i indlægget skriver jeg lidt om hvor jeg boede og om hvordan det var.

Deira

Deira ligger i det yderste af Dubai, men det er bestemt ikke noget man skal gå glip af. Det er her du finder en god krydderi souk (altså marked), et fiskemarked og ikke mindst guldbasaren. Deira er et hyggeligt område at gå rundt og udforske i og der er gode muligheder for at få købt smykker, krydderier, parfumer og en masse andet med hjem. Når du skal fra Deira til Bur Dubai, vil jeg anbefale dig at tage abraerne (træbåde), der sejler fra havnen. Det er en oplevelse og så koster de næsten ikke noget, derudover bliver du sat af et godt sted i Bur Dubai, hvis du vil udforske den del af byen.

I Deira finder du blandt andet også Al Ahmadiya-skolen, der er Dubais første offentlige grundskole. Der er gratis entré, men skolen var desværre under ombygning da jeg besøgte Dubai (februar 2017), så vi så kun skolen udefra.

Gaderne i Deira Dubai
Gaderne i Deira Dubai
Taxabåde mellem Deira og Bur Dubai
Abraer mellem Deira og Bur Dubai

Bur Dubai

Bur Dubai er Dubais historiske kvarter, hvilket nemt kan ses på bygningerne. På den ene side af Bur Dubai finder du Deira Dubai og på den anden side Downtown Dubai, derfor er det meget centralt. I Bur Dubai finder du blandt andet Dubai Museum, nogle mindre shoppingcentre og en masse hyggelige gader. Her er det nemt at finde billige spisesteder. Ligesom i Deira er der også mange markeder der blandt andet sælger krydderier, men selvom du besøger markederne i Bur Dubai, vil jeg stadig anbefale dig at besøge dem i Deira. I Bur Dubai finder du også lidt mindre museer som f.eks. et møntmuseum og et kaffemuseum.

Udsigt fra Bur Dubai over Downtown Dubai
Udsigt fra Bur Dubai over Downtown Dubai

Bur Dubai

Jumeirah og omegn

I denne bydel opholdte vi os ikke ret meget, fordi vi simpelthen ikke havde nok dage i Dubai, til at nå det hele. Denne bydel er dog kendt for sine strande og så er det også her du finder Jumeirah-Moskéen, du kan besøge hvis du ikke har tid til, eller bare gerne vil se en lidt mindre moské end Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi.

Downtown Dubai

Downtown Dubai skal opleves! Det er her du finder Dubai Mall (verdens største shoppingcenter), Dubai-springvandet og Burj Khalifa (verdens højeste bygning). Du finder også Al Bahar-Basaren, der også er et besøg værd. Min oplevelse af Downtown Dubai, var at alt var fantastisk stort, men at det ikke er så hyggeligt at gå rundt i gaderne, som det f.eks. var i Bur Dubai og Deira. Det er klart et sted der skal opleves, men ikke et sted jeg ville bo.

Tip til Dubai Mall: Centeret er virkelig stort og du lærer næppe at finde rundt. Find et kort over butikkerne, kryds af hvilke butikker du vil ind i og gå lidt målrettet efter det, ellers kan du nemt komme til at gå mange kilometer, uden at nå det du egentlig ville.

Tip til Burj Khalifa: Ude foran Burj Khalifa finder du Dubai-springvandet og det er dette område du ofte ser på billeder, når du ser billeder af Dubai. Jeg vil råde dig til at se dette område både i dagslys og når mørket har lagt sig. Om aftenen er der en form for lysshow på Burj Khalifa og det er værd at opleve.

Burj Khalifa
Burj Khalifa

Dubai Marina & Palm Jumeirah

Det er i denne bydel du finder Palm Jumeirah, hvor der kan kigges i buktikker, kigges på bygninger og bare opleves. Du finder i denne bydel også Aquaventure Waterpark. Dubai Marina ligger også i dette område. Stiger du af på metrostationen Dubai Marina, vil du ankomme til et shoppingcenter, hvor du derfra kan gå ud på marinaen. Shoppingcenteret er et godt alternativ til Dubai Mall, hvis du gerne vil noget lidt mindre. Jeg vil specielt anbefale at gå op på øverste etage, hvor de har en masse spisesteder til billige penge. Maden kan man spise ude på en terrasse, hvor der er udsigt udover marinaen. Dubai Marina var som jeg havde forestillet mig Dubai Downtown ville være, så hvis du overvejer at bo i Dubai Downtown, vil jeg anbefale dig at bo ved Dubai Marina i stedet for. Den eneste ulempe ved Dubai Marina, er at det ligger lidt langt fra Bur Dubai og den del af byen.

Dubai Marina fra Marina Mall
Dubai Marina fra Marina Mall

Hvorfor valgte vi at bo i Bur Dubai og levede det op til vores forventninger?

Vi valgte som sagt at bo i Bur Dubai, fordi det virkede som et område, hvor man kunne gå rundt og udforske, imens Downtown Dubai virkede som et område hvor man tog til for at se det der er at se, men ikke rigtig kunne opdage nye ting. Jeg synes vores forestillinger levede ret godt op til virkeligheden. Vi kunne også have boet i Deira Dubai, men den bydel er den yderste, så vi ville hellere bo i Bur Dubai, der var lidt tættere på det meste. Selvom Bur Dubai ikke er den mest centrale bydel, virkede den ret central, fordi der er en stor station med metro og busser. Derudover ligger Bur Dubai en del tættere på lufthavnen end Dubai Marina og Downtown Dubai. Jeg vil klart anbefale andre at bo i Bur Dubai.

Husk!

Dubai er under konstant udvikling og derfor kan tingene være ændret, når du besøger Dubai. Disse oplysninger er baseret på, da jeg besøgte Dubai i februar 2017. Du må meget gerne skrive, hvis du har besøgt byen senere, og noget er ændret, så jeg kan holde bloggen opdateret med de nyeste oplysninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*